به گزارش خبرنگار مانا از بوشهر، حجت خسروی مقابله با آلودگیهای نفتی در خلیجفارس را یکی از برنامههای مهم سازمان بنادر و دریانوردی دانست و اظهار داشت: سواحل جنوبی استان بوشهر از ابتدای نیمه مردادماه امسال شاهد آلودگی نفتی وسیع بوده است که در مرحله نخست بررسی برای شناسایی منبع آلودگی در دستور اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر قرار گرفت.
وی بیان کرد: در این زمینه سعی شد از ظرفیتهای موجود اعم از ظرفیت پایشهای پهپادی، کوادکوپتر و شناورهای تندرو استفاده و همچنین روش نوین استخراج تصاویر ماهواره ای منطقه خلیج فارس استفاده شود.
خسروی ادامه داد: با بررسیها و مدل سازیهای انجام گرفته مشخص شد احتمال قریب به یقین آلودگی آب های سواحل جنوبی از محل مناطق نفتی کشورهای همسایه (میادین نفتی العربیه) است.
وی گفت: در این راستا هماهنگی برای انعکاس موضوع به متولی محیط زیست منطقه خلیج فارس از طریق سازمان های محیط زیست و بنادر و دریانوردی انجام شده است.
خسروی اظهار کرد: همچنین در آلودگی اخیر سواحل سیراف تیم مقابله با آلودگی به منطقه اعزام و به صورت فیزیکی نسبت به جمع آوری لکهها و تاربالهای نفتی رسیده به ساحل اقدام کرد.
وی گفت: این آلودگی به صورت صد درصد قابل پاکسازی نبوده و هنگام وقوع آن، اثرات مخربی در محیط زیست ساحل باقی می گذارد، اما با این حال از تمام ظرفیت ها برای پاکسازی به صورت حداکثری استفاده شد.
خسروی یادآور شد: در پاکسازی سواحل جنوبی استان بوشهر فرمانداریها، ادارات محیط زیست، شوراهای شهر و ادارات بنادر شهرستان های درگیر، همکاری شایسته و قابل توجهی با مرکز رسیدگی به اضطرارهای دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر داشتند.
وی افزود: از ابتدای امسال 38 مورد آلودگی دریایی در استان بوشهر رخ داده است که از این مجموع 9 مورد آلودگیهای نفتی فراساحل، سه مورد آلودگی ناشی از تأسیسات خشکی و مابقی نیز مربوط به کشتیهای متردد و سایر عوامل مؤثر در ایجاد آلودگی دریایی بوده است.